HABERLER
Tempo dergisi, Temmuz sayısının kapağına Japon sanatçı Yayoi Kusama’yı taşıdı
“Puantiye” denince akla gelen ilk isim olan Yayoi Kusama’nın akıl hastanesinde süren çarpıcı yaşamını ve sanat dünyasına bıraktığı etkiyi gazeteci Nilay Örnek kaleme aldı.
St. Tropez’yi hedonizmin en önemli kalelerinden birine dönüştüren Brigitte Bardot’nun bir zamanların küçük balıkçı kasabası ile ilişkisi bu ay Tempo’da. İstanbul Modern’in henüz yaşarken retrospektif sergisini düzenlediği ilk kadın sanatçı İnci Eviner, sanat yolculuğunu anlatırken, Doğan Hızlan da Türk operasının yüzü ve sesi, uluslararası arenaya adını yaldızlı harflerle yazdıran Leyla Gencer’in azim masalına benzeyen hikâyesini kaleme aldı.

Son zamanların en parlak isimlerinden Avustralyalı aktris Margot Robbie ve dünyanın en prestijli tiyatro festivallerinden Avignon Off’da sahne alacak Demet Evgar ile röportajlar da Tempo’nun Temmuz sayısında yer alıyor. Ayrıca ‘dünyanın en iyi 56’ncı restoranı’ unvanıyla başarısını tescilleyen Mikla’nın yaratıcısı şef Mehmet Gürs ile yemeğin politikasına dair dopdolu bir söyleşi ve pazen elbiseden vücudu saran tek parça mayoya, feminen bikiniden tangaya, bugünün retro tasarımlarına yüzme kıyafetlerinin renkli tarihi bu sayıda yer bulan diğer konular arasında.

Aksilik üstüne aksilik yaşayan asi ve cool Hollywood yıldızı Johnny Depp ilahlıktan sıradanlığa mı ilerliyor? Yanıt, Tempo’nun temmuz sayısında. 1940’ların sonunda Türkiye’den ayrılmak zorunda kalan halk bilimci Pertev Naili Boratav’un torunu David dedesinin kitaplaştırdığı hikâyesini Tempo’ya anlattı.