HABERLER
BANKACILAR, CEO CLUB’DA FİNANSIN GELECEĞİNİ TARTIŞTI

BANKACILAR, CEO CLUB’DA FİNANSIN GELECEĞİNİ TARTIŞTI

İş dünyasının geleneksel buluşma noktası CEO Club toplantısı, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde, Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda gerçekleşti. Türk bankacılık sektörünün liderlerini bir araya getiren “CEO Club Bankacılar Zirvesi”nde, Türkiye’de bankacılığın potansiyeli ve geleceği tartışıldı.

21 Ekim 2015 – Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde, Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda düzenlenen geleneksel CEO Club toplantısı, Türkiye’nin önde gelen bankalarının üst düzey yöneticilerini bir araya getirdi. NEF’in etkinlik sponsorluğunda, Denizbank ve UnionPay International’ın co-sponsorluğunda Conrad Istanbul Bosphorus Oteli’nde yapılan “CEO Club Bankacılar Zirvesi”, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ve NEF Başkan Yardımcısı Erden Timur’un açılış konuşmalarıyla başladı. Türk Ekonomi Bankası CEO’su Ümit Leblebici’nin moderatörlüğünde gerçekleşen “CEO Club Bankacılar Zirvesi’ne Ziraat Bankası CEO’su Hüseyin Aydın, Denizbank CEO’su Hakan Ateş, Citibank CEO’su Serra Akçaoğlu, Akbank CEO’su Hakan Binbaşgil, Şekerbank CEO’su Halit Yıldız ve Garanti Bankası CEO’su Fuat Erbil konuşmacı olarak katıldı. Türkiye’de bankacılığın potansiyelinin ve geleceğinin tartışıldığı zirvede, sürdürülebilir ekonomik kalkınmada dijitalleşmenin rolü, yeni nesil teknolojilerin bankacılık üzerindeki dönüştürücü etkisi ve Türk bankacılık sektörünün dijitalleşme performansı gibi konular ele alındı.

Engin Aksoy: “Şirketleri ziyaret ederek teknoloji danışmanlığı veriyoruz”

Ekonominin büyümesinde lokomotif görevi görecek olan dijitalleşme konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Aksoy, konuşmasında şunları söyledi:

“Accenture işbirliğiyle bir yıl önce geliştirdiğimiz Yarına Hazırım Platformu ile şirketlerin dijitalleşme endeksini hesaplıyor ve onlara yarına hazır olmak için ihtiyaç duydukları çözümler konusunda yol gösteriyoruz. Yarına Hazırım ekibimiz tarafından gerçekleştirilen şirket ziyaretleriyle firmaya özel danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu süreçte, ilgili şirketin dijitalleşme endeksini belirledikten sonra bu endeksi yükseltmek için kullanılabilecek teknoloji çözümleri ile ilgili bilgi sağlıyoruz. Tamamen şirketlerin ihtiyaçlarına göre kurguladığımız Yarına Hazırım Platformu’nda otomotivden beyaz eşyaya her sektörden şirketin ihtiyaçlarını analiz edebiliyoruz. Bu profilin içinde bankalar da yer alıyor ve yeni nesil bankacılığa hazır olmak isteyen tüm finansal kurumlar platformumuzdan yararlanabiliyor. Bugüne kadar 800’ü aşkın büyük işletmenin ve kamu kurumunun dijitalleşme endeksini hesapladık. Toplamda ise 35 bine yakın işletme Dijitalleşme Endeksini hesapladı ve ihtiyaçlarını öğrendi.”